Kampanjat

Yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä edistetään useissa kampanjoissa ja hankkeissa Suomessa ja Euroopan uniossa. Tälle sivulle on kerätty tietoa käynnissä olevista kampanjoista.


 

Syrjinnästä vapaa alue

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on kaikenlaisen syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen. Kampanjaan on lähtenyt mukaan jo yli 600 työyhteisöä ympäri Suomea.

Julista organisaatiosi syrjinnästä vapaaksi alueeksi!

Syrjintä ei kuulu pelikentille!

Syrjinnästä vapaa koulu

Syrjinnästä vapaa alue -kampanja logo ja linkki

 

TRUST -hanke

TRUST - Hyvät väestösuhteet Suomessa on kolme vuotinen hanke (2016-2018), joka pyrkii edistämään hyviä suhteita vastaanottokeskuksissa että niitä ympäröivillä paikkakunnilla. Hankeen toiminnot koostuvat pilottikoulutuksista yhdenvertaisuuskysymyksistä, paikallisten väestösuhteiden kartoituksista sekä hyviä suhteita tukevista paikallistason hankkeista.


 

Yhdenvertaisuus etusijalle (YES) -hanke

YES-hanketta toteutettiin vuosina 2007-2015. Hanke sai rahoitusta EU:n komission PROGRESS-ohjelmasta.

Hankkeessa pyrittiin edistämään yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden toteutumista mm. työelämässä ja viranomaistyössä. Kampanjaa toteutti sisäministeriö yhdessä muiden ministeriöiden, järjestöjen ja neuvottelukuntien yhteistyönä. 

Yhdenvertaisuus etusijalle -hanke logo ja linkki

 

Good Relations

Good Relations -hankkeen tavoitteena on torjua rasismia, muukalaisvihaa, romanivastaisuutta ja muuta vastaavaa suvaitsemattomuutta edistämällä väestöryhmien välisiä hyviä suhteita. Hanketta koordinoi Suomen sisäasiainministeriö, ja kansainvälisiä kumppaneita ovat Ruotsin työministeriö sekä Pohjois-Irlannin etnisten vähemmistöjen neuvosto NICEM.

 


 

Asenne meininki

Asenne meininki on YES5-hankkeen mediakampanja, jonka tavoitteena on auttaa työnantajia ja syrjinnän vaarassa olevia nuoria löytämään toisensa. Kampanjan toteuttaa Helmi Films Oy.


 

Meijän puolue

Meijän puolue on YES4-hankkeen tiedotuskampanja, jonka tavoitteena on herättää ajatuksia ja keskustelua romanien tilanteesta Suomessa. Kampanjan toteuttaa Helmi Films Oy ja sen äänitorvina toimivat Suomen eturivin räppärit Paleface, Redrama, Tommy Lindgren, Brandon ja monet muut. Kampanja nähdään mm. YLE-TV1:n Puoli seitsemän-ohjelmassa  alkaen 8.11.2011.